Om oss

Föreningens ändamål

Vår uppgift är att förena näringsidkare, kommunen och fastighetsägarna avseende organisation, utveckling och främjande av Gråbo centrum, genom att samverka till ett attraktivt och aktivt lokalsamhälle för medborgarna, och på så sätt gynna det lokala näringslivet och bidra till en trygg och trivsam miljö.

Hur gör vi detta? Till hjälp har vi en handlingsplan som har en del byggstenar som är viktiga för att få en stabil grund:

Våra 7 byggstenar

Vi jobbar utifrån följande byggstenar för att få en stabil grund.

  • Samhällsmiljö
  • Trafik och tillgänglighet
  • Etablering
  • Medlemsvård och vi-anda
  • Evenemang, information och marknadsföring
  • Rent och snyggt
  • Tryggt och säkert

Jobbar och utvecklar man med dessa sju områden tillsammans börjar man kunna förändra saker lokalt. Det är inte lätt att göra något ensam, men när vi går samman blir vi starka och kreativa vilket bidrar till en hållbar framtid för Gråbo och dess invånare och aktörer.

En årlig handlingsplan

Varje år gör man upp en handlingsplan kring dessa sju områden, som man sedan aktivt jobbar med under året. Som medlem har man möjlighet att vara med och påverka hur framtiden skall se ut i Gråbo och dess företagsklimat när nästa års Handlingsplan skall tas fram.

Föreningen har en styrelse där ingår fastighetsägare, kommunen, föreningar och näringsidkare. En deltids anställd centrumutvecklare men också en stor del frivilliga arbetsinsatser.

Föreningen jobbar även tätt med lokala Polisen

Vi kommer att ha träffar regelbundet antingen frukost eller lunchträffar. På träffarna kommer vi kunna diskutera olika utmaningar/möjligheter vi står inför. Ett brett och starkt nätverk är viktigt när man jobbar lokalt och entreprenörs styrt.

BID (Business Improvement District)

Modellen bygger på samverkan på frivilliga grunder, där olika aktörer inom ett geografiskt avgränsat område enas kring en gemensam målbild och vision, för att tillsammans skapa förutsättningar för bättre lönsamhet, ökad tillväxt och konkurrenskraft.

Modellen bidrar också till snabbare beslut och bättre kommunikation mellan aktörerna, vilket är särskilt viktigt vid krishantering.

Ökad tillväxt, fler aktiviteter och upplevelser samt mer liv och rörelse är något alla strävar efter. Den gemensamma målbilden för BID förenar och skapar förståelse samt respekt för varje aktörs verksamhetsområde.

Konkurrenter blir kollegor och förutsättningarna att lyckas förbättras avsevärt. I takt med att kraven i samhället ökar och resurserna blir allt mer begränsade behövs nya arbetssätt för en hållbar utveckling samt bättre samverkan mellan den offentliga, privata och ideella sektorn.

Ökad konkurrenskraft

När alla aktörer har en gemensam målbild frigörs resurser och engagemanget ökar för att genomföra de insatser och investeringar man kommit överens om inom det valda BID-området.

Utifrån framtagen nulägesanalys, affärs- och handlingsplan med tillhörande budget och finansiering – vet alla vad som krävs för att skapa en hållbar utveckling. Det gynnar såväl lönsamheten som konkurrenskraften.